Стандард во производство на морков. Изразено мазен, сјаен цилиндричен корен. Лисјата се темно зелени, бујни и здрави. Силниот спој на листот и коренот ја прави погодна за механизирана берба. Исклучиво приносна, не пука по перењето, погодна за долго складиштење. прилагодена е за контентални услови на одгледување. има одличен вкус, сочна и крцкава.

Вегетација од сеидба во денови
117
IR Средна резистентност
Ad / Ar / Cc / Ps, Pv

Usage