Ран морков нантес тип, 100 дена вегетација. Изразено мазен,цилиндричен корен, идеално заоблен врв и интензивно сјајно портокалова боја. Се препорачува за рано одгледување, односно за сеидба на крајот на пролетта.

Вегетација од сеидба во денови
100
Раностасност
Rani
IR Средна резистентност
Ar / Cc / Ps, Pv

Usage