Наменет за производство на млад кромид и продажба во везици. Многу брз раст и нема голема потреба од светлина. Лисјата се прави, цврсти и темно зелени. Луковицата нема округло задебелување, лесно се чисти. Како млад кромид може да се произведува од пролет до есен, а во зимскиот период во заштитени простории.

IR Средна резистентност
Foc / Pt